Midii in sos de vin alb Sauvignon Blanc


Midii in sos de vin alb Sauvignon Blanc
307 kcal/portie: 19,2 g proteine; 18,5 g lipide; 16 g carbohidrati; 3,2 g fibre.





Sunt inca cu gandul la minunata vacanta petrecuta recent pe Coasta de Azur, si-mi vin in minte culori, arome, lumina, caldura blanda, sunetul valurilor Marii Mediterene din spendidele orase Nisa, Menton, Cannes, Monaco, Saint Tropez, artificiile de Réveillon du Nouvel An 2019 a Nice, pe Promenade des Anglais, arhitectura oraselor, muzeele cu picturi celebre, strazile pietruite, galeriile de arta, palatele, patiseriile, restaurantele, pietele pline de legume si fructe proaspete, fructe de mare, peste, flori, sapunuri parfumate cu uleiuri de lavanda, portocale si lamai.

Inspirata de culorile, aromele si locurile deosebite ale French Riviera, am pregatit midii in sos de vin alb Sauvignon Blanc, asortate cu frunze si teci de telina, ceapa verde, putin usturoi si ulei de masline exravirgin. Pregatirea midiilor a fost partea cea mai dificila din reteta. Am tinut midiile in apa rece timp de aproximativ 20 de minute, dupa care, cu ajutorul unei perii de sarma am curatat bine invelisul de alge, nisip si depuneri de calcar, iar apoi am indepartat „iarba” agatata de scoica printr-o tragere energica. Am aruncat midiile deteriorate sau deschise.  

Midiile in sos de vin alb Sauvignon Blanc sunt o masa excelenta. Carnea de midii este o sursa excelenta de proteine de calitate, este bogata in acizi grasi polinesaturati (omega 3 EPA/DHA), vitamine precum B1, B2, B3 (PP), B6, B12, acid folic, fier, seleniu, calciu, magneziu, potasiu, sodiu,  fosfor,  micronutrienti precum  cupru, cobalt, iod, mangan, zinc. Midiile au un continut mare de fier si cupru. Fiind sursa animala, acestea contin fier hemic, usor absorbabil. Fierul de origine vegetala este nonhemic si necesita vitamina C pentru a fi asimilat.

Pe langa gustul exceptional, consumul de midii are numeroase beneficii printre care se numara preventia bolilor cardiace prin continutul de antioxidanti si acizii grasi polinesaturati, preventia cancerului, a degenerescentei maculare, imbunatatirea acuitatii vizuale prin continutul de zinc, preventia anemiei feriprive.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Antricot de manzat la gratar acompaniat de broccoli si sparanghel

Salata Picante cu telemea light de vaca si seminte de susan negru

Legume si fructe