Midii in sos de vin alb Sauvignon Blanc
Midii in sos de vin alb Sauvignon Blanc
307 kcal/portie: 19,2 g proteine; 18,5 g lipide; 16 g carbohidrati; 3,2
g fibre.
Sunt inca cu gandul la minunata
vacanta petrecuta recent pe Coasta de Azur, si-mi vin in minte culori, arome,
lumina, caldura blanda, sunetul valurilor Marii Mediterene din spendidele orase
Nisa, Menton, Cannes, Monaco, Saint Tropez, artificiile de Réveillon du Nouvel An 2019 a Nice, pe Promenade des Anglais, arhitectura
oraselor, muzeele cu picturi celebre, strazile pietruite, galeriile de arta,
palatele, patiseriile, restaurantele, pietele pline de legume si fructe
proaspete, fructe de mare, peste, flori, sapunuri parfumate cu uleiuri de
lavanda, portocale si lamai.
Inspirata de culorile, aromele si
locurile deosebite ale French Riviera, am pregatit midii in sos de vin alb Sauvignon
Blanc, asortate cu frunze si teci de telina, ceapa verde, putin usturoi si ulei
de masline exravirgin. Pregatirea midiilor a fost partea cea mai dificila din
reteta. Am tinut midiile in apa rece timp de aproximativ 20 de minute, dupa
care, cu ajutorul unei perii de sarma am curatat bine invelisul de alge, nisip
si depuneri de calcar, iar apoi am indepartat „iarba” agatata de scoica
printr-o tragere energica. Am aruncat midiile deteriorate sau deschise.
Midiile in sos de vin alb Sauvignon
Blanc sunt o masa excelenta. Carnea de midii este o sursa excelenta de proteine
de calitate, este bogata in acizi grasi polinesaturati (omega 3 EPA/DHA),
vitamine precum B1, B2, B3 (PP), B6, B12, acid folic, fier, seleniu, calciu,
magneziu, potasiu, sodiu, fosfor, micronutrienti precum cupru, cobalt, iod, mangan, zinc. Midiile au
un continut mare de fier si cupru. Fiind sursa animala, acestea contin fier
hemic, usor absorbabil. Fierul de origine vegetala este nonhemic si necesita
vitamina C pentru a fi asimilat.
Pe langa gustul exceptional,
consumul de midii are numeroase beneficii printre care se numara preventia bolilor
cardiace prin continutul de antioxidanti si acizii grasi polinesaturati, preventia
cancerului, a degenerescentei maculare, imbunatatirea acuitatii vizuale prin
continutul de zinc, preventia anemiei feriprive.
Comentarii
Trimiteți un comentariu