Fasole pastai cu rosii, usturoi si frunze de patrunjel
Fasole pastai cu rosii, usturoi si frunze de patrunjel
247 kcal/portie: 5,6 g proteine; 15,4
g lipide; 21,4 g carbohidrati; 8,7 g fibre.
Atat de simplu, o mancare
delicioasa cu doar 5 ingrediente, fasole verde, rosii, usturoi, ulei de masline,
iar la sfarsit, cand am inchis focul, am adaugat frunze de patrunjel tocate
marunt. Daca-ti place o varianta mai fancy, poti adauga o lingurita de parmezan
ras. In acest caz, se modifica usor continutul in nutrienti:
262 kcal/portie: 7,2 g proteine; 16,4
g lipide; 21,4 g carbohidrati; 8,7 g fibre.
Fasolea, Phaseolus vulgaris, este o planta leguminoasa de la care folosim
pastaile tinere si bobul uscat. Fasolea verde este bogata in fibre alimentare
(8,5 g la 100 g produs), potasiu, calciu, fier, mangan, vitaminele C, K, A, B1, B2, B6, acid
folic, beta-caroten, triptofan,
carotenoizi si flavonoizi cu actiune antioxidanta puternica in organism. Antioxidantii regleaza nivelul
colesterolului, scad inflamatia, iar fibrele contribuie la
mentinerea sanatatii tractului digestiv, asigura satietate. De aceea, recomand preparatele cu pastai de fasole in
dietele de slabit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu