Fasole pastai cu rosii, usturoi si frunze de patrunjel


Fasole pastai cu rosii, usturoi si frunze de patrunjel
247 kcal/portie: 5,6 g proteine; 15,4 g lipide; 21,4 g carbohidrati; 8,7 g fibre.





Atat de simplu, o mancare delicioasa cu doar 5 ingrediente, fasole verde, rosii, usturoi, ulei de masline, iar la sfarsit, cand am inchis focul, am adaugat frunze de patrunjel tocate marunt. Daca-ti place o varianta mai fancy, poti adauga o lingurita de parmezan ras. In acest caz, se modifica usor continutul in nutrienti:
262 kcal/portie: 7,2 g proteine; 16,4 g lipide; 21,4 g carbohidrati; 8,7 g fibre.

Fasolea, Phaseolus vulgaris,  este o planta leguminoasa de la care folosim pastaile tinere si bobul uscat. Fasolea verde este bogata in fibre alimentare (8,5 g la 100 g produs), potasiu, calciu, fier, mangan, vitaminele C, K, A, B1, B2, B6, acid folic,  beta-caroten, triptofan, carotenoizi si flavonoizi cu actiune antioxidanta puternica in organism.  Antioxidantii regleaza nivelul colesterolului, scad inflamatia, iar fibrele contribuie la mentinerea sanatatii tractului digestiv, asigura satietate. De aceea,  recomand preparatele cu pastai de fasole in dietele de slabit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salata Picante cu telemea light de vaca si seminte de susan negru

Midii in sos de vin alb Sauvignon Blanc

Antricot de manzat la gratar acompaniat de broccoli si sparanghel