Muschiulet de berbecut parfumat cu salvie si rozmarin, legume la gratar si salata colorata
Muschiulet de berbecut parfumat cu
salvie si rozmarin, legume la gratar si salata colorata
355 kcal/portie: 22,6
g proteine; 25,9 g lipide; 8 g carbohidrati; 3,1 g fibre.

22 septembrie 2018, Bucuresti, 28°C.
Gradina este inca plina de flori, iarba verde, plantele aromatice la fel, asa
ca m-am gandit ca pentru pranz este tocmai potrivit un gratar de muschiulet de
berbecut, legume la gratar si o salata colorata.
Muschiuletul de berbecut l-am
marinat cu plante aromatice culese din gradina, salvie si rozmarin. Dintre
legume am ales vinete lungi „Long Purple” si dovlecei. Am asortat totul cu o salata Chef (salata endivia, frisee, sfecla
rosie si seminte de dovleac), stropita cu ulei de masline extravirgin si suc de
lamaie.
Pentru legume am folosit o
vinegreta de Aceto Balsamico di Modena I.G.P., ulei de masline extravirgin si
cimbru.
Ce inseamna I.G.P.?
I.G.P., D.O.P., S.T.G. sunt
indicatori ai programelor de certificare europeana care atesta calitatea
anumitor produse alimentare, originea ingredientelor folosite in reteta de
preparare si metodologia de preparare.
I.G.P. inseamna „Indicatie Geografica Protejata”.
I.G.P. este o certificare mai permisiva decat D.O.P. („Denumire de Origine
Protejata”), care garanteaza doar reteta traditionala de preparare, materia
prima si mana de lucru putand proveni din afara regiunii de origine a acelui
produs.
Comentarii
Trimiteți un comentariu