Ardei umpluti cu carne tocata de curcan
Ardei umpluti cu carne tocata
din piept de curcan, plante aromatice de gradina (patrunjel, marar, oregano si
cimbru).
257 kcal/portie: 34,7 g
proteine; 2 g lipide; 25 g carbohidrati; 4,3 g fibre.
O varianta dietetica de ardei
umpluti este cea cu carne tocata din piept de curcan.
Cand gatiti, folositi o
cantitate mica de sare. Gustul preparatelor poate fi mult imbunanatit prin
folosirea plantelor aromatice. Acestea dau un gust deosebit mancarurilor, dar
au si proprietati benefice pentru sanatate, imbunatatind in primul rand
digestia.
Patrunjelul este bogat in
vitaminele A, B, C, acid folic, K, minerale precum fier, calciu si potasiu,
apigenina. Stimuleaza apetitul si sistemul digestiv, avand si proprietati antiflatulente,
antispasmodice si diuretice.
Mararul este bogat in potasiu, calciu,
fier, magneziu, sodiu, sulf, vitaminele
A, B,C, ulei volatil cu carvona (un puternic antioxidant specific mararului,
dafinului si chimenului, substanta cu un puternic efect anticancerigen).
Mararul este un foarte bun diuretic, are proprietati digestive, este antiseptic
intestinal, antiinflamator.
Oregano contine monoterpene
(thymol) cu proprietatile antibacteriene si antifungice. Oregano stimuleaza
productia de bila ajutand digestia, are proprietati antispasmodice, expectorante
si tonifiante.
Cimbrul stimuleaza si el digestia.
Si cimbrul contine thymol cu proprietati antiseptice si antifungice. Este bogat
in crom, potasiu, calciu, magneziu, fier, vitaminele A si C, fibre alimentare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu