Ardei umpluti cu carne tocata de curcan


Ardei umpluti cu carne tocata din piept de curcan, plante aromatice de gradina (patrunjel, marar, oregano si cimbru).
257 kcal/portie: 34,7 g proteine; 2 g lipide; 25 g carbohidrati; 4,3 g fibre.







O varianta dietetica de ardei umpluti este cea cu carne tocata din piept de curcan.

Cand gatiti, folositi o cantitate mica de sare. Gustul preparatelor poate fi mult imbunanatit prin folosirea plantelor aromatice. Acestea dau un gust deosebit mancarurilor, dar au si proprietati benefice pentru sanatate, imbunatatind in primul rand digestia.
Patrunjelul este bogat in vitaminele A, B, C, acid folic, K, minerale precum fier, calciu si potasiu, apigenina. Stimuleaza apetitul si sistemul digestiv, avand si proprietati antiflatulente, antispasmodice si diuretice.
Mararul este bogat in potasiu, calciu, fier, magneziu, sodiu,  sulf, vitaminele A, B,C, ulei volatil cu carvona (un puternic antioxidant specific mararului, dafinului si chimenului, substanta cu un puternic efect anticancerigen). Mararul este un foarte bun diuretic, are proprietati digestive, este antiseptic intestinal, antiinflamator. 
Oregano contine monoterpene (thymol) cu proprietatile antibacteriene si antifungice. Oregano stimuleaza productia de bila ajutand digestia, are proprietati antispasmodice, expectorante si tonifiante.
Cimbrul stimuleaza si el digestia. Si cimbrul contine thymol cu proprietati antiseptice si antifungice. Este bogat in crom, potasiu, calciu, magneziu, fier, vitaminele A si C, fibre alimentare.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salata Picante cu telemea light de vaca si seminte de susan negru

Midii in sos de vin alb Sauvignon Blanc

Antricot de manzat la gratar acompaniat de broccoli si sparanghel