Salata Ceviche
Salata Ceviche
328 kcal/portie: 27,2 g proteine; 19,2 g lipide; 11,5 g carbohidrati; 2,9
g fibre.
In calatoria din Peru de acum cativa ani, am mancat cu mare placere o
salata specifica Americii de Sud si anume Ceviche. Pentru ca mi-am dorit sa repet
aceasta experienta gustativa exceptionala, am cumparat de la un supermarket ton
rosu proaspat.
Am taiat tonul rosu in felii subtiri si mici si l-am marinat cu suc
proaspat de lamaie, ardei iute tocat marunt si ceapa rosie. Am pastrat vasul cu
acest amestec la frigider pentru o ora si jumatate. Intre timp, intr-un bol am adaugat
felii de rosii, ardei iute taiat marunt, patrunjel, ceapa verde, ceapa rosie si
ulei de masline extravirgin si apoi doar tonul marinat. Va asigur, rezultatul
este exceptional.
Salata Ceviche poate fi consumata ca atare sau ca fel principal, acompaniata
de cartof dulce copt sau fiert sau porumb fiert. In loc de frunze de patrunjel,
daca va place, puteti folosi frunze de coriandru.
Comentarii
Trimiteți un comentariu