Salata cu pui si rosii portocalii
Salata cu pui si rosii portocalii
297 kcal/portie: 33 g proteine;
14,2 g lipide; 9,4 g carbohidrati; 1,8 g fibre.
Va propun pentru masa de pranz
sau pentru cina o salata satioasa cu pui gatit la cuptor. Am folosit salata
Picante, un amestec de salate verzi, salata radicchio, praz, rucola, am adaugat
felii de rosii portocalii, o lingurita de ulei de masline extravirgin si suc proaspat de lamaie. Pentru ca sunt fan plante aromatice, la orice salata
sau mancare gatita folosesc aceste minunate condimente in stare proaspata sau uscate. Pentru aceasta salata am
folosit patrunjel uscat.
Salata radicchio sau cicoarea
rosie este o leguma cu gust de andiva si care seamana ca aspect cu varza rosie.
Este o leguma bogata in vitaminele A, C, B1, B3, B5, B6, E, K, acid folic,
minerale precum seleniu, fier, cupru, mangan, potasiu, fosfor, calciu si zinc,
fibre alimentare, zeaxantina si luteina. Salata radicchio ajuta la pierderea in
greutate prin continutul de fibre ce confera senzatia de satietate. Aceste
fibre imbunatatesc digestia, iar inulina
regleaza nivelul glicemiei, avand rol in preventia diabetului. Salata radicchio este si o sursa de vitamina
K, cu rol in preventia osteoporozei, dar si antioxidanti ce neutralizeaza
radicalii liberi, prevenind deteriorarea ADN-ului.
Comentarii
Trimiteți un comentariu