Salata de grapefruit rosu, sirop de agave si frunze proaspete de menta
Salata de grapefruit
rosu, sirop de agave si frunze proaspete de menta
190 kcal/portie: 2,1 g
proteine; 0,2 g lipide; 45,1 g carbohidrati; 4,3 g fibre.
Va propun o gustare sau un desert foarte usor de preparat, din
cateva felii de grapefrit rosu, frunze proaspete de menta si sirop de agave. Siropul de agave poate fi inlocuit cu miere de
albine.
Agava este o varietate de cactus
care creste in in Mexic, dar si in tarile mediteraneene. Siropul de agave este
bogat in fructoza (aproximativ 90%), avand o putere de indulcire mare, iar
indicele sau glicemic este mic (15) comparativ cu cel al mierii de albine (60)
sau al zaharului alb (70). Studiile arata ca alimentele cu un indice glicemic mic ne protejeaza de
afectiuni cardiovasculare si diabet zaharat de tip 2, insa in cazul siropului
de agave este recomandat un consum moderat de sirop din cauza continutului mare
de fructoza care poate duce la aparitia hiperinsulinemiei, a
hipertrigliceridemiei, a tolerantei la glucoza si a sindromului metabolic.
Bolnavii de diabet ar trebuie sa il consume cu atentie tocmai din cauza
continutului ridicat de fructoza.
Comentarii
Trimiteți un comentariu