Salata de grapefruit rosu, sirop de agave si frunze proaspete de menta


Salata de grapefruit rosu, sirop de agave si frunze proaspete de menta
190 kcal/portie: 2,1 g proteine; 0,2 g lipide; 45,1 g carbohidrati; 4,3 g fibre.



Va propun o gustare sau un desert foarte usor de preparat, din cateva felii de grapefrit rosu, frunze proaspete de menta si sirop de agave.  Siropul de agave poate fi inlocuit cu miere de albine.

Agava este o varietate de cactus care creste in in Mexic, dar si in tarile mediteraneene. Siropul de agave este bogat in fructoza (aproximativ 90%), avand o putere de indulcire mare, iar indicele sau glicemic este mic (15) comparativ cu cel al mierii de albine (60) sau al zaharului alb (70). Studiile arata ca alimentele cu  un indice glicemic mic ne protejeaza de afectiuni cardiovasculare si diabet zaharat de tip 2, insa in cazul siropului de agave este recomandat un consum moderat de sirop din cauza continutului mare de fructoza care poate duce la aparitia hiperinsulinemiei, a hipertrigliceridemiei, a tolerantei la glucoza si a sindromului metabolic. Bolnavii de diabet ar trebuie sa il consume cu atentie tocmai din cauza continutului ridicat de fructoza.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salata Picante cu telemea light de vaca si seminte de susan negru

Midii in sos de vin alb Sauvignon Blanc

Antricot de manzat la gratar acompaniat de broccoli si sparanghel