Somon la gratar cu cartofi fierti si sparanghel


Somon la gratar cu cartofi fierti si sparanghel
384 kcal/portie: 42,1 g proteine; 11,8 g lipide; 27,2 g carbohidrati; 4,51 g fibre.



Inspiratia nutritionala de astazi este o „farfurie clasica”, somon la gratar cu cartofi fierti si sparanghel. Imi place foarte mult sa folosesc la gatit plante aromatice, in acest caz am ales cimbru uscat si va incurajez si pe voi sa incercati sa inlocuiti sarea adaugata mancarurilor preaparate cu aceste minunate plante aromatice proaspete sau in stare uscata. Din fericire, in gradina mea inca mai supravietuiesc rozmarinul, dafinul, menta, patrunjelul, leusteanul si salvia.

Aceasta „farfurie clasica” este foarte echilibrata din punct de vedere nutritional,  atat in macronutrienti (proteine, lipide, carbohidrati), cat si in micronutrienti.

Somonul este o sursa importanta de acizi grasi omega 3. Acizii grasi omega 3 au efect antiinflamator, neuroprotector, protejeaza inima si reduc riscul de afectiuni cardiace, articulare. Somonul mai contine vitaminele A, B1,B2,  B3, B5, B6, B12, C, D, minerale precum calciu, magneziu, seleniu, potasiu, fosfor, fier, sodiu, proteine de calitate.
Cartofii sunt bogati in amidon, minerale precum fier, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, zinc, fibre alimentare, vitaminele C, B1, B3, B6, D. Cartofii contin acid alfa-lipoic, ce intervine in transformarea glucozei in energie.
Preparatul este desavarsit prin adaugarea de sparanghel ce contine numerosi nutrienti cu proprietati antioxidante, antiimbatranire, dar si de intarire a sistemului imunitar, imbunatarirea acuitatii vizuale. Sparanghelul contine vitaminele C, A, K, acid folic, potasiu, mangan.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salata Picante cu telemea light de vaca si seminte de susan negru

Midii in sos de vin alb Sauvignon Blanc

Antricot de manzat la gratar acompaniat de broccoli si sparanghel