Somon la gratar cu cartofi fierti si sparanghel
Somon la gratar cu
cartofi fierti si sparanghel
384 kcal/portie: 42,1
g proteine; 11,8 g lipide; 27,2 g carbohidrati; 4,51 g fibre.
Inspiratia nutritionala de astazi
este o „farfurie clasica”, somon la gratar cu cartofi fierti si sparanghel. Imi
place foarte mult sa folosesc la gatit plante aromatice, in acest caz am ales
cimbru uscat si va incurajez si pe voi sa incercati sa inlocuiti sarea adaugata
mancarurilor preaparate cu aceste minunate plante aromatice proaspete sau in
stare uscata. Din fericire, in gradina mea inca mai supravietuiesc rozmarinul, dafinul,
menta, patrunjelul, leusteanul si salvia.
Aceasta „farfurie clasica” este
foarte echilibrata din punct de vedere nutritional, atat in macronutrienti (proteine, lipide,
carbohidrati), cat si in micronutrienti.
Somonul este o sursa importanta
de acizi grasi omega 3. Acizii grasi omega 3 au efect antiinflamator,
neuroprotector, protejeaza inima si reduc riscul de afectiuni cardiace,
articulare. Somonul mai contine vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B12, C, D, minerale precum
calciu, magneziu, seleniu, potasiu, fosfor, fier, sodiu, proteine de calitate.
Cartofii sunt bogati in amidon, minerale
precum fier, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, zinc, fibre alimentare,
vitaminele C, B1, B3, B6, D. Cartofii
contin acid alfa-lipoic, ce intervine in transformarea glucozei in energie.
Preparatul este desavarsit prin
adaugarea de sparanghel ce contine numerosi nutrienti cu proprietati
antioxidante, antiimbatranire, dar si de intarire a sistemului imunitar,
imbunatarirea acuitatii vizuale. Sparanghelul contine vitaminele C, A, K, acid
folic, potasiu, mangan.
Comentarii
Trimiteți un comentariu