Mic dejun vegetarian


Mic dejun vegetarian
276 kcal/portie: 9,4 g proteine; 12 g lipide; 32,6 g carbohidrati; 6,7 g fibre.


Pentru perioada de post si nu numai, un mic dejun vegetarian cu ciuperci si sparanghel sotate, felii de rosii fresh, fulgi de ardei iute rosu, frunze de patrunjel, toate asortate cu o chifla cu multicereale acoperita cu seminte de in.

Imi place sa aromatizez si sa colorez mancarea cu fulgi de ardei iute rosu. Ardeiul iute (Capsicum annuum) face parte din familia Solanaceae. Ardeiul iute contine betacaroten, un precursor de vitamina A, dar si  vitaminele C, B1, B2, B3 (niacina), K, acid folic, minerale precum potasiu, fier, magneziu, fosfor, o substanta numita capsaicina ce are un gust specific si proprietati iritante. Cu cat cantitatea de capsaicina continuta este mai mare cu atat ardeiul este mai iute.
Printre proprietatile benefice ale ardeiului iute se numara cele antiinflamatorii, de reducere a colesterolului si a trigliceridelor, stimularea digestiei si cresterea termogenezei, avand ca rezultat scaderea in greutate, cresterea imunitatii, echilibrarea tensiunii arteriale.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salata Picante cu telemea light de vaca si seminte de susan negru

Midii in sos de vin alb Sauvignon Blanc

Antricot de manzat la gratar acompaniat de broccoli si sparanghel