Mic dejun vegetarian
Mic dejun vegetarian
276 kcal/portie: 9,4 g proteine; 12 g
lipide; 32,6 g carbohidrati; 6,7 g fibre.
Pentru
perioada de post si nu numai, un mic dejun vegetarian cu ciuperci si sparanghel
sotate, felii de rosii fresh, fulgi de ardei iute rosu, frunze de patrunjel,
toate asortate cu o chifla cu multicereale acoperita cu seminte de in.
Imi place sa aromatizez si
sa colorez mancarea cu fulgi de ardei iute rosu. Ardeiul iute (Capsicum annuum)
face parte din familia Solanaceae. Ardeiul iute contine betacaroten, un
precursor de vitamina A, dar si vitaminele C, B1, B2, B3 (niacina), K, acid
folic, minerale precum potasiu, fier, magneziu, fosfor, o substanta numita
capsaicina ce are un gust specific si proprietati iritante. Cu cat cantitatea
de capsaicina continuta este mai mare cu atat ardeiul este mai iute.
Printre proprietatile
benefice ale ardeiului iute se numara cele antiinflamatorii, de reducere a
colesterolului si a trigliceridelor, stimularea digestiei si cresterea termogenezei,
avand ca rezultat scaderea in greutate, cresterea imunitatii, echilibrarea
tensiunii arteriale.
Comentarii
Trimiteți un comentariu