Vinete cu mozzarella, rosii si busuioc gatite la cuptor
Vinete cu mozzarella, rosii si busuioc gatite la cuptor
387 kcal/portie: 17 g proteine; 29 g lipide; 14,8 g carbohidrati; 7,3 g
fibre.
Se asorteaza cu 1 felie de paine integrala 7 seminte Vel Pitar (25 g):
65,5 kcal/portie: 9,1 g carbohidrati; 3,4 g proteine; 1,8 g lipide; 1 g
fibre.
Cateva ingrediente simple gatite la cuptor timp de 40 minute si gata,
am obtinut un preparat excelent. Il pregatesc in special iarna, este consistent,
foarte bun la gust, bogat in fibre alimentare, minerale si vitamine. De
consumat, de preferinta la masa de pranz.
Vanata (Solanum melongena) este o specie originara din India. Vinetele
au fost cultivate initial in China, apoi in Evul Mediu si in Europa, fiind
aduse prima data de mauri.
Vinetele au un continut mare de apa (93%), dar contin si minerale
precum potasiu, magneziu, calciu, fier, mangan, fosfor, molibden, cupru, vitaminele
A, K, B1, B3, B5, B6, acid folic si C, triptofan, fibre alimentare, compusi
fenolici (acid clorogenic, acid cafeic). De asemenea, vinetele sunt bogate in
bioflavonoizi (nasunin), antioxidanti cu
rol in reglarea tensiunii arteriale, preventia depunerilor de colesterol pe
peretii vaselor de sange, dar si in protejarea membranelor cululare prin
captarea radicalilor liberi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu