Vinete cu mozzarella, rosii si busuioc gatite la cuptor


Vinete cu mozzarella, rosii si busuioc gatite la cuptor

387 kcal/portie: 17 g proteine; 29 g lipide; 14,8 g carbohidrati; 7,3 g fibre.



Se asorteaza cu 1 felie de paine integrala 7 seminte Vel Pitar (25 g):
65,5 kcal/portie: 9,1 g carbohidrati; 3,4 g proteine; 1,8 g lipide; 1 g fibre.

Cateva ingrediente simple gatite la cuptor timp de 40 minute si gata, am obtinut un preparat excelent. Il pregatesc in special iarna, este consistent, foarte bun la gust, bogat in fibre alimentare, minerale si vitamine. De consumat, de preferinta la masa de pranz.

Vanata (Solanum melongena) este o specie originara din India. Vinetele au fost cultivate initial in China, apoi in Evul Mediu si in Europa, fiind aduse  prima data de mauri.
Vinetele au un continut mare de apa (93%), dar contin si minerale precum potasiu, magneziu, calciu, fier, mangan, fosfor, molibden, cupru, vitaminele A, K, B1, B3, B5, B6, acid folic si C, triptofan, fibre alimentare, compusi fenolici (acid clorogenic, acid cafeic). De asemenea, vinetele sunt bogate in bioflavonoizi (nasunin), antioxidanti  cu rol in reglarea tensiunii arteriale, preventia depunerilor de colesterol pe peretii vaselor de sange, dar si in protejarea membranelor cululare prin captarea radicalilor liberi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Salata Picante cu telemea light de vaca si seminte de susan negru

Midii in sos de vin alb Sauvignon Blanc

Antricot de manzat la gratar acompaniat de broccoli si sparanghel