Salata Picante cu telemea light de vaca si seminte de susan negru


Salata Picante cu telemea light de vaca si seminte de susan negru
331 kcal/portie: 19,2 g proteine; 20,9 g lipide; 16,4 g carbohidrati; 2,7 g fibre


Imi place foarte mult sa folosesc amestecuri din diverse salate, spalate si gata de consum. Diversitatea de pe piata este relativ mare si sunt comod de folosit, sunt sigure, ambalate in pungi individuale. In plus, sunt proaspete si le folosesc imediat, fara sa le pastrez prea mult timp in frigider sau pur si simplu sa uit de ele si sa le arunc.

Pentru salata mea am folosit 100 g de salata Picante direct din punga, o rosie de marime potrivita (90 g) taiata felii, o jumatate de ceapa rosie (50 g) taiata julienne, cateva felii de ardei iute verde (12 g), 75 g branza telemea light de vaca cu un continut scazut in grasimi (14%), seminte de susan negru, putina sare, 2 lingurite de ulei de masline extravirgin si o lingura de suc de lamaie proaspat stors. Este o salata potrivita pentru pranz sau cina si poate fi asortata cu o felie de paine integrala sau de secara. Daca va place sa prajiti painea (mie imi place foarte mult), sa stiti ca numarul de calorii nu se modifica pe felie, in sensul ca nu se micsoreaza, deci pentru cei ce vor sa slabeasca trebuie sa tineti cont de acest amanunt.

De asemenea, obisnuiti-va sa cititi eticheta produselor alimentare. O felie toast cantareste aproximativ 25 g. De exemplu, o felie toast, bio cu multicereale de la Savoria are urmatoarea declaratie nutritionala la 100 g de produs: 288,4 kcal; 10,4 g proteine; 5,6 g grasimi (din care 0,8 g acizi grasi saturati); 46,7 g glucide (din care 0,8 g zaharuri); 4,8 g fibre alimentare si 1,3 g sare. Deci, intr-o felie de paine avem: 72,1 kcal; 2,6 g proteine; 1,4 g grasimi (din care 0,2 g acizi grasi saturati); 11,7 g glucide (din care 0,2 g zaharuri); 1,2 g fibre alimentare si 0,32 g sare.

Salatele sunt surse importante de vitamine A, C, E, tiamina (vitamina B1), riboflavina (vitamina B2), piridoxina (vitamina B6), acid folic, minerale precum fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, molibden, dar si de proteine si fibre alimentare. Fibrele alimentare dau senzatia de satietate, imbunatatesc tranzitul intestinal si ne ajuta sa ne mentinem greutatea in limite normale sau sa slabim, in principal datorita continutului de fibre, dar si prin limitarea consumului ulterior de alte alimente, in special dulciuri.
Vitaminele si mineralele continute de vegetale mentin un sistem imunitar sanatos si reduc riscul de obezitate, boli cardiace si alte boli cronice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Antricot de manzat la gratar acompaniat de broccoli si sparanghel

Legume si fructe